Novinarska konferenca projekta MARATON

Vabimo vas na novinarsko konferenco projekta MARATON, v okviru katere bo predstavljena spletna aplikacija ON-LINE BORZA RAZISKOVALNIH NALOG, ki bo

v sredo, 5. 11. 2014, ob 10 .uri v ustvarjalno-podjetniškem centru Tkalka (Tkalski prehod 4, Maribor).

 

Predstavili bomo nov projekt MARATON (program za čezmejno sodelovanje Slovenija-Hrvaška), katerega cilj je spodbuditi povezovanje podjetij z raziskovalno-razvojnimi institucijami in posledično razvoj novih izdelkov, storitev in tehnologij z večjo dodano vrednostjo. Posebna pozornost bo namenjena predstavitvi izzivov podjetij pri iskanju ustreznega razvojnega kadra ter konkretne rešitve, ki jo pripravljamo partnerji projekta MARATON v obliki spletnega stičišča za podjetja, raziskovalce in študente, imenovanega »On-line borza raziskovalnih nalog« (www.studentsforindustry.eu), ki bo zbližala ambiciozne mlade študente in dijake z razvojno naravnanimi podjetji. Projekt je v teku, cilji so ambiciozni, vključevali pa bodo mlade in podjetja iz Maribora in širše okolice.

 

Na dogodek vabimo novinarje in zainteresirano javnost.

 

Predviden program:
10.00 - 10.15       Predstavitev namena in ciljev projekta MARATON (dr. Anton Habjanič, direktor TehnoCentra Univerze v Mariboru in dr. Lidija Tušek, vodja projekta MARATON, ZRS Bistra Ptuj)
10.15 - 10.30    Predstavitev On-line borze raziskovalnih nalog ter praktična demonstracija in preizkus delovanja aplikacije (Gregor Sušanj, Združenje za interdisciplinarno povezovanje)
10.30 - 10.45        Novinarska vprašanja, individualni intervjuji, dodatna vprašanja