Lansiranje On-line borze študentskih raziskovalnih nalog

Na novinarski konferenci, dne 5. 11. 2014, so direktor TehnoCentra UM d.o.o., dr. Anton Habjanič, dr. Lidija Tušek iz ZRS Bistra Ptuj in Gregor Sušanj iz Združenja IP predstavili novo lansirano spletno aplikacijo On-line borza raziskovalnih nalog.

On-line borzo raziskovalnih nalog, katere namen je povezati podjetja, študente in raziskovalce iz obmejnega projektnega območja, smo vzpostavili partnerji čezmejnega projekta Maraton. V aplikacijo lahko podjetja vpisujejo raziskovalne in razvojne teme ter naloge, na katere se lahko prijavijo študenti ali dijaki in njihovi mentorji.

 

Več o projektu MARATON:

Projekt MARATON spodbuja sodelovanje gospodarstva in RR institucij preko kreiranja stičišča v obliki uporabniku prijazne borze razvojnih in raziskovalnih tem in nalog, ki zanimajo podjetja. V te naloge se bodo vključili študenti in dijaki z namenom, da opravijo študijske obveznosti, navežejo stik in se s kvalitetnim delom izkažejo pri potencialnem delodajalcu; mentorji z namenom vzpostavitve sodelovanja z gospodarstvom; ter podjetja in organizacije, ki pridobijo priložnost za preskus potencialnih zaposlenih za razvojne naloge pri konkretnem delu ter možnost vpeljati potencialne zaposlene v organizacijske in poslovne procese podjetja še pred zaposlitvijo, kar skrajša prilagoditven čas ob morebitni zaposlitvi.

 

Poleg ciljanjih povezav podjetje-študent-raziskovalec bo možno sklepati tudi povezave podjetje-podjetje, kar dodatno prispeva k bilateralnemu povezovanju podjetij med Slovenijo in Hrvaško zaradi enakih ali podobnih razvojnih izzivov. Podobno velja za povezave med raziskovalci. Vzpostavljene povezave lahko sprožijo domino učinek nadaljnjega povezovanja obmejnega projektnega območja. Dodana vrednost projekta je prispevek k uspešnejšemu iskanju in zaposlovanju razvojnih kadrov in čezmejna izmenjava poslovnih idej in kadrov.

 

Sporočilo za javnost - 5.11.2014 (.pdf)