Kaj počnemo?

Ponujamo celovito paleto storitev, s katerimi zagotavljamo učinkovit prenos znanja in tehnologij:

  • Upravljanje s pravicami intelektualne lastnine. Z namenom prenosa novosti in tehnologij v gospodarsko prakso svetujemo v času raziskav ter nudimo pomoč v postopkih prevzema službenih izumov na Univerzi v Mariboru in za zaščito izumov s pravicami industrijske lastnine. Obenem pa izvajamo aktivnosti evidentiranja obstoječe intelektualne lastnine Univerze v Mariboru in njenega sodelovanja z gospodarstvom ter spremljanja izhajajočih pogodbenih obveznosti in veljavnosti pravic industrijske lastnine.
  • Komercializacija izumov. Da bi ustvarjeni izumi postali tržno uspešne inovacije, v Pisarni za prenos tehnologij v postopkih komercializacije izumov izvajamo aktivnosti vrednotenja tržnega potenciala izumov, identifikacije ustreznih partnerjev iz gospodarstva, pogajanj za prodajo patentov ali sklenitev licenčnih pogodb ter pomoči pri urejanju statusa odcepljenih (spin-out in spin-off) podjetij.
  • Sodelovanje z gospodarstvom. V okviru povezovanja znanstveno-raziskovalne in gospodarske sfere ponujamo različne storitve za pospeševanje prenosa znanja in tehnologij ter organiziramo izobraževanja, usposabljanja in dogodke, s katerimi dvigujemo zavedanje o pomenu zaščite pravic intelektualne lastnine, hkrati pa kreiramo priložnosti za vzpostavljanje stikov in mreženje med akademiki in gospodarstveniki.

 

Storitve so namenjene:

  • raziskovalcem Univerze v Mariboru ter študentom in zunanjim sodelavcem,pocnemo_vecja
  • gospodarskim partnerjem in investitorjem, ki želijo dvigniti tehnološko raven podjetja ter najti nove priložnosti za investicije v visokotehnoloških produktih in storitvah, ki so plod raziskovalnega dela raziskovalcev Univerze v Mariboru,
  • tudi drugim, ki povprašujejo po naši pomoči.